вівторок, 25 травня 2021 р.

 

Ще одна сторінка діяльності Флоринського закладу – це робота учнів в  Малій академії наук.

З 2016-2017 навчального року наш заклад впевнено крокує стежинами науки. За цей час слухачами Вінницького територіального відділення МАН стали 7 учнів: Костенюк М., Кельман А., Роскіш Я., Мазур Т., Рудь І., Шатайло М., Рожко Д. Всі вони працювали або працюють у відділенні екології та аграрних наук, у різних секціях: «лісознавство», «екологія», «охорона довкілля та раціонального природокористування».

Троє з них були учасниками заключного ІІІ етапу конкурсу – захисту науково- дослідницьких робіт. У цьому році конкурс набув нового формату, адже проходив онлайн. Рожко Діана Олександрівна, учениця 10 класу, гідно представила свою секцію, свою громаду з темою «Раціональне природокористування та оптимізація роботи гірничо – видобувних кар’єрів на прикладі гранітного  кар’єру «Ворони» Бершадського району». Звичайно, перемога – це найкращий результат, але до перемоги не вистачило кількох балів. І це великий стимул на майбутнє!

 Цього року в ІІІ етапі конкурсу взяли участь понад 100 000 дітей з усієї України. До фіналу дійшли 1100 учасників з найкращими проєктами і серед них Діана Рожко. Захист відбувався онлайн, тож експерти спілкувалися з учасниками через Zoom.

Члени журі оцінювали дослідницькі проєкти та знання учасників упродовж двох днів: під час постерного захисту і наукової конференції. Ставили запитання, оцінювали і визначали переможців та призерів

Крім експертів, роботи фіналістів оцінювали й відвідувачі віртуальної виставки постерів. Десятеро володарів призу глядацьких симпатій отримали круті нагороди. Віртуальна виставка зібрала понад 1 000 000 відвідувачів і 180 000 голосувань за дослідження учнів.

Переможців на церемонії закриття фіналу оголошував зірковий гість – Сергій Притула, який теж був учнем МАН і добре знає, що  колишніх МАНівців не буває, бо це ціла спільнота, яка з кожним роком тільки зростає.

Для трансляцій відкриття і закриття створили спеціальний віртуальний простір і вперше використали нову віртуальну технологію.




Немає коментарів:

Дописати коментар