вівторок, 30 листопада 2021 р.

 



У рамках Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності Hаціональний проєкт з медіаграмотності Фільтр Міністерства культури та інформаційної політикиДитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Шведське посольство запрошували учнів 9-11 класів створювати власні відео та подкасти на соціально важливі теми. Національний конкурс має на меті мотивувати молодь до вивчення медіаграмотності шляхом створення власного медіаматеріалу, а також показувати переваги споживання якісного контенту. 

З 25 жовтня до 24 листопада учасники  подавали на конкурс створений власноруч відеосюжет або подкаст на одну з трьох тем:  «Здоров'я», «Екологія» або «Історія», які надихають… 

Учасником даного конкурсу стала Макарчук Світлана, учениця 9 класу, член гуртка «Юні екологи» та член шкільного лісництва. Пройшовши тест з медіаграмотності, який допоміг підготувати матеріал, прослухавши прямі етери та попередній пітчинг ідей за участю експертів і журналістів, Світланою було знято коротке відео відповідно до вимог конкурсу «Репортер» на тему: «Шкільний дендропарк». Адже цей осередок зібраних рослин є окрасою нашого шкільного подвір’я. Він був створений з ініціативи адміністрації школи, колишнього учителя біології Гончар Н. В. та при підтримці ДП «Бершадський лісгосп».

“З 2018 року Швеція запровадила нову навчальну програму в школах, яка зосереджена на наданні учням навичок цифрової інформації з 6-річного віку. Цей підхід не тільки допомагає дітям розпізнавати фейкові новини, але й допомагає розвивати критичне мислення та вивчати затребувані ІТ навички, які знадобляться їм у майбутньому.” - зазначив Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг. “Конкурс «Репортер» - чудова можливість для української молоді перейняти вдалий досвід зі Швеції та підвищити свої навички медіаграмотності” - додав він.

А ми будемо з нетерпінням чекати на результати конкурсу «Репортер» та нові проєкти від організаторів.

Немає коментарів:

Дописати коментар